Onnentunteen tarina

Elämä on täynnä onnekkaita ja onnettomia sattumia.

Minulle tulee kaikenlaisia päähänpistoja aina silloin tällöin. Joihinkin on tartuttava, jotkin on päästettävä jatkamaan matkaa.

Loppuvuodesta 2010 minulle tuli äkillinen, vahva tunne, että minun pitäisi lähteä opiskelemaan kosmetologiksi. Tammikuussa 2011 aloitin koulun, toukokuussa 2013 valmistuin.

Opiskelujen alusta asti oli selvää, että haluan perustaa oman yrityksen. Ensin suunnittelin kauneudenhoitopalveluiden tarjoamista yritysten ja asiakkaiden tiloissa, syksyllä 2013 vuokrasin kuitenkin työhuoneen Kannelmäestä. Tästä pop-up-hoitolakonseptista onkin peräisin yritykseni toiminimi KauneusPopUp.

Totesin nopeasti, että haluan oman rauhallisen ja kodinomaisen hoitolan, jonka tunnelmaan ja tekemiseen voin itse vaikuttaa. Vitsailimme mieheni kanssa, että keittiömme ikkunasta näkyvä viereisen taloyhtiön toimitila tulee jonain päivänä olemaan minun hoitolani. Yllättäen vitsit muuttuivat todeksi, kun aiemmin tilaa pitkäaikaisesti vuokrannut yrittäjä lopettikin toimintansa ja menimme, ihan vain huvikseen, katsomaan tilaa.

”Vitsailimme mieheni kanssa, että keittiömme ikkunasta näkyvä viereisen taloyhtiön toimitila tulee jonain päivänä olemaan minun hoitolani.”

Kesäkuussa 2014 vietimme avajaisia Leiviskätiellä Lassilassa. Yrityksen nimi oli vielä hakusessa ja pyysin avajaisväkeä mukaan ideoimaan. Yksi ehdotuksista oli entisen työkaverini Katjan ehdottama Happy Feeling. Olin jo etukäteen miettinyt, että haluan ehdottomasti suomenkielisen nimen ja tästä ehdotuksesta pyörittelin päässäni nimen Onnentunne. Nimi on sekä omasta että myös asiakkaittemme mielestä erittäin mainio valinta. Kuulen lähes päivittäin sen tuomasta mielikuvasta kommentteja ja että nimi kuvaa hyvin hoidon kuin hoidon aikaista ja jälkeistä tunnelmaa ja olotilaa. <3

Vuosi 2019 oli omassa elämässäni ja yrityksessäni murroksen vuosi. Sain tammikuussa täysin yllättäen kasvohermohalvauksen, joka laski mielialaani roimasti. Ymmärsin silloin hyvin kirkkaasti ja kipeästi sen, että kenelle tahansa voi käydä mitä tahansa, milloin tahansa. Sairastuminen yhdistettynä yrittäjän kuormittavaan, kiireiseen ja stressaavaan elämään aiheutti myös masennusta ja ahdistuneisuutta. Tajusin myös olevani aivan uuvuksissa: Olin koko ajan väsynyt, mikään ei huvittanut, koin työni olevan aivan merkityksetöntä. Enkä tietenkään osannut pitää edes sairaslomaa!

Onneksi perheeni, ystäväni, asiakkaani ja työtoverini olivat mahtavia! He kestivät ja tsemppasivat minua – ja ajan myötä päässäni alkoi taas vilistää uusia ideoita ja tunsin taas voimakasta merkityksellisyyttä ja työn iloa. Ahdistuksen alhossa olin myös joutunut henkilökohtaiseen ilmastokriisiin ja tarkistamaan arvojani. Sieltä noustessa ne ovatkin kirkastuneet entisestään.

Onnentunteen toiminnan johtotähtinä ovat kotimaisuus, ekologisuus ja kokonaisvaltainen hyvinvointi.

Onnentunteen vuosi 2020 on käynnistynyt monin muutoksin. Olemme tehneet ekotekoja ja mm. siirtyneet kasvohoitosarjoissa kotimaiseen BTB13:hen ja luonnonkosmetiikkasarja Ekopharmaan. Olemme avanneet verkkokaupan, johon näiden sarjojen lisäksi tulevat myyntiin lahjakortit palveluihimme sekä muita ekologista elämää tukevia tuotteita. Pitkän tähtäimen tavoitteena onkin täysin hiilineutraali kauneushoitola.

Aloitin vuoden 2020 iloisena ja inspiroituneena. Helmi-maaliskuussa elämä yllätti jälleen. Koko maailmaa kurittava korona-pandemia sulki Onnentunteen hoitolan. Nyt onneksi näyttää jo paremmalta, ainakin toistaiseksi, ja palvelemme teitä innolla ja täynnä energiaa kevään kevyemmän jakson jäljiltä!

Pidä huolta itsestäsi!

Heidi ♥