Sokeroinnit

Hellävarainen karvanpoistomenetelmä – lopputuloksena sileä ja pehmeä iho

Sokeroinnin lopputuloksena ihosi on TÄYSIN KARVATON, sileä, pehmeä ja tasaisen värinen

Sokerointi poistaa ihokarvat kokonaan ja samanaikaisesti kuorii ihon kuivan pintakerroksen hellävaraisesti. Sokeroinnin jälkeen karva kasvaa takaisin hitaammin ja hennompana, joten tiedossa ei ole inhottavaa, piikikästä ja kutisevaa sänkeä päivän tai parin päästä karvanpoistosta. Sokerointi ei aiheuta ihoärsytystä eikä punaisia näppyjä, jotka ovat varsinkin bikinialueella yleisiä höyläämisen jälkeen. Sokeroinnista saat apua myös sisäänkasvaneiden karvojen aiheuttamiin ongelmiin, sillä sokerointi vähentää karvojen sisäänkasvamista.

Osaavissa käsissä sokerointi on paljon enemmänkin kuin vain karvanpoistoa, se on todella tehokas ja iholle hyvää tekevä, puhdistava kuorintahoito! Heitä siis hyvästit rehottaville ihokarvoille ja tule kokeilemaan!

Sokeroinnilla voidaan poistaa jopa 1 mm:n pituista karvaa. Kuitenkin, mitä pidempää karva on, sen helpommin se saadaan poistettua. Liian pitkä karva tosin saattaa ”tukistaa” sinua, optimaalinen pituus on 3-5 mm.

Kun tulet ensimmäistä kertaa sokerointiin, on suositeltavaa kasvattaa karvaa vähintään kahden viikon ajan, jotta karvat saadaan poistettua mahdollisimman hyvin. Sokeri ei tartu yhtä hyvin höylällä sheivattuun karvaan, vaan iholle saattaa jäädä sänkeä. Tämä sänki saadaan pois seuraavalla sokerointikerralla.

Sokerointikäyntien suositusväli on 3-6 viikkoa riippuen yksilöllisestä karvankasvusta. Sokeroidessa koko karva poistetaan ja sen ansiosta karvanpoistoväli pitenee sokerointikertojen karttuessa. Säännöllisesti sokeroinnissa käymällä saatkin sokeroinnista kaikki sen hyödyt irti. Karvatuppi heikkenee poistettaessa karva sen kasvuvaiheen alussa. Karvatupen heikkeneminen johtaa karvan muuttumiseen hennommaksi. Koska sokeri voi poistaa lyhimmät ja hennoimmat karvat, on mahdollista poistaa karvat niiden varhaisessa kasvuvaiheessa. Lopulta karvatuppi surkastuu, jolloin uutta karvaa ei enää kasva. Karvankasvun heikkenemisen voit nähdä jo kolmen sokerointikerran jälkeen ja säännöllisillä käynneillä saat aina vain paremman lopputuloksen!

Sokeroinneissa käytettävä sokeritahna on tehty 100 % luonnollisista ja puhtaista ainesosista. Sokeri ei sisällä yleisesti allergisoivia ainesosia eikä sen kehittämisessä ole käytetty eläinkokeita. Onnentunteessa käytämme sokeroinneissa kotimaista Ekopharman Hilla- sokerimassaa.

Mitä alueita voidaan sokeroida?
Sokerointia voidaan tehdä käytännössä päästä varpaisiin!

Kasvojen alueen karvanpoisto/sokerointi:
Kasvojen alueella karvat ovat suurimmaksi osaksi hentoa Vellus-karvaa ja yhdellä sormen heilautuksella voidaan poistaa yli 500 karvaa kerrallaan. Kasvojen alueelta ihokarvoja voidaan poistaa:

  • ylähuulesta eli ”viikset”
  • leuasta
  • kasvojen sivuilta eli poskista ja kaulasta
  • kulmista
  • sieraimista

Kulmien muotoilu on monelle miellyttävämpi vaihtoehto kuin kulmien nyppiminen pinseteillä. Lisäksi sokerilla saadaan poistettua enemmän karvaa, koska poistettujen joukossa ovat myös ihan hennot ja lyhyetkin karvat. Tämä tarkoittaa sitä, että seuraava karvanpoistokertakin koittaa myöhemmin kuin pinseteillä nyppiessä.

Joku saattaa saada kasvojen karvanpoistosta ihoärsytystä, kuten nokkosrokkoa, kutinaa, turvotusta tai näppylöitä. Kun karvankasvu vähenee, myös nämä ongelmat vähenevät. Näitä oireita voi myös välttää ottamalla ennen karvanpoistoa antihistamiinia. Jos epäilet, että ihosi saattaa reagoida karvanpoistoon, voidaan myös tehdä ensin testi pienelle ihoalueelle.

Käsien/käsivarsien sokerointi:
Käsivarsien sokerointi sisältää olkavarren ja kyynärvarren karvanpoiston eli sokerointi tehdään ranteesta olkapäähän. Sokerointi tapahtuu selinmakuulla tai istualtaan ja käsivarsi tuetaan polvea vasten.

Kainaloiden sokerointi:
Kainaloissa on pääasiassa paksua ja vahvaa terminaalikarvaa, joka kasvaa syvällä. Tämän vuoksi varsinkin ensimmäisiä kertoja sokeroitaessa iholle voi tulla muutamia veripisaroita.  Koska bakteerit viihtyvät hyvin kuumissa ja kosteissa kainaloissa, on tärkeää muistaa kainaloiden sokeroinnin jälkeen välttää saunomista ja urheilua sekä deodorantin käyttöä 12 tunnin ajan.

Bikinialueen sokerointi:
Bikinialueella kasvaa kainaloiden tapaan paksua ja vahvaa terminaalikarvaa. Bikinialueen sokeroinnissa ollaan selinmakuulla. Voit olla sokeroinnissa omissa alushousuissasi tai halutessasi saat jalkaasi kertakäyttöalushousut. Toisen jalan jalkapohja tuetaan toisen jalan polvea vasten. Sokeroidessa kiristämme ihoasi tukikäden avulla ja pyydämme yleensä myös sinua kiristämään ihoa vatsasi alueelta. Bikinialueen sokeroinnissa poistetaan kaikki karvat navan alapuolelta alavatsasta sekä bikinirajan ulkopuolelta, myös sisäreisistä. Laajennetussa bikinisokeroinnissa voidaan poistaa karvoja vähän bikinirajan sisäpuoleltakin sekä esimerkiksi pakaravaosta. Bikinialueen sokeroinnin jälkeen on tärkeää välttää saunomista ja urheilua 12 tunnin ajan sekä kosteuttaa ja kuoria ihoa säännöllisesti sisäänkasvaneiden karvojen välttämiseksi.

Brasilialainen sokerointi eli brassi
Brasilialaisessa sokeroinnissa poistetaan kaikki karvat intiimialueelta. Käytännössä brassi tarkoittaa häiritsevien ihokarvojen poistoa navan alta häpykummulta pakaravakoon asti. Brassissa voidaan toki jättää häpykummulle karvoitusta eli ns. kiitorata, joka voi olla haluamasi muotoinen.

Brassi tehdään niin, että saat rauhassa riisua alushousut ja asettua selinmakuulle hoitopedille, saat aluksi myös pyyhkeen peitoksesi. Ensin ihosi puhdistetaan ja laitetaan talkkia. Sitten aloitetaan itse sokerointi. Olet aluksi selälläsi ja mieluiten ns. sammakkoasennossa, jossa jalkapohjat ovat vastakkain ja polvet osoittavat eri suuntiin. Mikäli lonkat eivät anna myöten sammakkoasennolle, voidaan sokerointi toteuttaa myös niin, että toinen jalkapohja on toisen jalan polvea vasten ja jalkojen asentoa vaihdetaan sokeroijan siirtyessä sokeroimaan toista puolta. Kun etupuolen karvat on näin poistettu, pyydämme sinua kääntymään toiselle kyljellesi jalat koukussa ja sokeroimme tässä asennossa pakaravaon. Tämän jälkeen käännyt vielä toiselle kyljellesi ja sitten sokerointi onkin jo tehty. Lopuksi iho puhdistetaan sekä laitetaan kosteuttavaa ja rauhoittavaa voidetta. Brasilialaiseen sokerointiin menee ensimmäisellä kerralla aikaa noin 30-45 minuuttia, seuraavilla kerroilla vielä vähemmän.  Sokerointi suoritetaan aina niin nopeasti ja kivuttomasti kuin se vain on mahdollista. Toiveesi otetaan koko ajan huomioon ja työ tehdään sinun tahtiisi. Brasilialainen sokerointi ei ole täysin kivutonta, varsinkaan ensimmäisellä kerralla, jolloin karva on vielä paksua. Useat asiakkaamme ovat kuitenkin jääneet koukkuun sileään ja puhtaaseen tunteeseen ja käyvät brassisokeroinnissa säännöllisesti. Silloin sokerointi ei satu enää, koska säännöllinen sokerointi muuttaa karvan hennommaksi ja harvemmaksi. Lisäksi, asiakkaamme yleensä ensimmäisen brassisokerointinsa jälkeen sanovat, että kokemus ei kuitenkaan ollutkaan niin kivulias kuin etukäteen oli ajatellut.

Brassiin kannattaa varautua kasvattamalla karvoja mahdollisimman pitkään (mitä pidemmät karvat, sitä enemmän sokerilla on tarttumapintaa ja sitä vähemmän sokerointi sattuu). Hyvä karvan pituus on n. 5mm. Sokerointi on erittäin hellävarainen tapa poistaa ihokarvoja herkiltä alueilta, limakalvoilta ja nivustaipeista. Tule hoitoon rennoissa, mukavissa ja väljissä vaatteissa, levänneenä ja reippain mielin. Olemme huomanneet, että erityisen väsyneenä ja esimerkiksi krapulassa sokerointi tuntuu epämiellyttävältä, koska keho on silloin herkillä.

Hoitolassa on mahdollisuus peseytyä ennen ja jälkeen sokeroinnin.

Suosittelemme säännöllistä brassisokerointia, siihen todella jää koukkuun!

Säärten sokerointi:
Säärten sokerointi tarkoittaa säärten, polvien ja jalkaterien sokerointia. Karvat poistetaan sekä edestä että takaa. Hoito toteutetaan, niin että riisut ensin päälihousut ja sukat ja asetut hoitopedille selälleen. Kun sääresi on etupuolelta sokeroitu, pyydän sinua kääntymään, jotta karvat saadaan poistetuksi myös takapuolelta. Raskaana ollessasi tai jos et muuten pysty olemaan vatsallasi, onnistuu pohkeen puoleisen alueen sokerointi siten, että jalkaa käännellään sivusuuntiin.

Reisien sokeronti:
Reisien sokeronnissa poistetaan ihokarvat sekä etu- että takareisistä. Hoito toteutetaan niin että riisut ensin päälihousut ja asetut hoitopedille selinmakuulle. Kun reitesi on etupuolelta sokeroitu, pyydän sinua kääntymään, jotta karvat saadaan poistetuksi myös takareisistä. Reisien sokerointi onnistuu, vaikka et voisi olla vatsallasi, tällöin jalkoja käännellään sivusuunnissa ja voit olla esimerkiksi kyljelläsi.

Miehen rinnan sokerointi:
Rinnan sokerointi tarkoittaa olkapäiden, rinnan yläosan ja alaosan sokerointia. Hoito toteutetaan niin, että riisut ensin paitasi ja asetut hoitopedille selälleen makaamaan.

Selän sokerointi:
Selän sokerointi tarkoittaa olkapäiden, kylkien ja selän ylä-ja alaosan sokerointia. Hoito toteutetaan niin, että riisut ensin paitasi ja käyt hoitopedille vatsalleen makaamaan.