Mikroneulaus- tehokas ratkaisu iho- ongelmiin

Heidi TörnqvistKasvojen hoito

Päivitetty 29.11.2023

Mitä on mikroneulaus?

Mikroneulaus on ihoa kiistattomasti nuorentava hoito, joka toimii ratkaisuna moniin iho- ongelmiin. Se on ihoa läpäisevä hoito, joka aktivoi ihon kollageenintuotantoa ja uusiutumista, parantaa verenkiertoa ja mahdollistaa aktiiviaineiden tehokkaan kanavoinnin ihoon.

Toimintaperiaatteena mikroneulauksessa on tehdä ihoon hallitusti pieniä vaurioita, joita iho itse alkaa parantaa. Tämä tapahtuu konkreettisesti niin, että mikroneulauskynällä ihon pintakerrokseen tehdään tuhansia ohuita mikrokanavia. Pienen pienet mikrovauriot stimuloivat ihon luonnollisia paranemismekanismeja, mikä saa ihon uudistamaan itseään nopeammin ja tehokkaammin. Paranemisprosessin aikana ihossa muodostuu lisää kollageenia ja lisäksi ihon verenkierto paranee. Lisäksi mikrokanavat avaavat suoran tien kosmetiikan vaikuttaville aineille, mikä moninkertaistaa hoidossa käytettävien hoitoliuostentehon. Näin ihosta tulee kiinteämpi, juonteet silottuvat, arpikudos paranee, ihon sävy tasoittuu, ihohuokoset pienenevät ja iho uudistuu näkyvästi.

Tiesitkö, että mikroneulauksella ihoon saadaan jopa 500 000 kanavaa muutamassa minuutissa, jolloin hoidossa käytettävien teholiuosten ainesosien imeytyvyys paranee jopa 70 %.

Miten mikroneulaus vaikuttaa ihoon?

Mikroneulauksella on monia positiivisia vaikutuksia ihoon:

 • Kertahoitona tuomaan hehkua ja elvytystä iholle
 • Ihon rakenteen tasoittaminen, napakoittaminen ja juonteiden silottaminen
 • Ohuen ja herkän ihon paksuntaminen ja vahvistaminen
 • Arpien tasoittaminen (esim. aknearvet)
 • Pigmenttimuutosten hajottaminen
 • Epäpuhtauksien ja aknen hoito
 • Vartalolle selluliitin ja raskausarpien hoitoon.

Paras tulos saadaan aina sarjahoidolla. Parhaimmillaan sarjahoidon tulokset ovat niin hyviä, että mikroneulaus on oiva vaihtoehto jopa kauneuskirurgialle. Sopiva hoitojen määrä sarjahoidossa on ihotyypistä ja iho- ongelmista riippuen 4-6 hoitoa.
Mikroneulaushoidot ovat erittäin kysyttyjä eikä suosiolle näy loppua. Hoidot kuuluvat jo monien hoitoloiden palvelutarjontaan, ja ovat olleet pidettyjä hoitoja tehokkuutensa vuoksi.

Mikroneulaushoidon sisältö

Mikroneulaushoidossa hoidetaan kasvot sekä kaula. Hoito sisältää alkupuhdistuksen, PHA-happokuorinnan, mikroneulauksen sekä naamion ja rauhoittavan voiteen. Hoito tehdään kotimaisen BTB13- hoitosarjan tuotteilla. Mikroneulauksen aikana ihoosi imeytetään ihollesi sopiva ja sen tavoitteita tukeva teholiuos. Hoidon kesto on noin tunnin.
Saatavilla on myös osahoito yksittäisten ihoalueiden ja -ongelmien hoitoon eli esimerkiksi pienellä alueella oleville arville, ongelma- alueelle kuten leukaan tai otsajuonteille. Osahoito on kestoltaan noin puoli tuntia.

Sattuuko mikroneulaus?

Mikroneulaus tuntuu iholla, mutta ei ole useimmille kivulias hoito Mikroneulauskynä mahdollistaa sinulle kivuttomamman kokemuksen mikroneulojen hyvin nopean liikkeen sekä yksilöllisesti ja hoidettavan ihoalueen mukaan säädettävän neulojen pituuden ansiosta. Teemme hoidon aina asiakkaan tuntemuksia kuunnellen.

Kenelle mikroneulaus sopii?

 • Mikroneulaus on tehokas veitsetön hoitomuoto kaikille, jotka haluavat pitkittää ihonsa nuorekkuutta.
 • Se sopii monille eri ihotyypeille ja iho-ongelmiin.
 • Suosituimpia mikroneulaushoitoja ovat aikuisen ihon hoidot, joissa hoidetaan juonteita, kiinteytetään ihoa ja stimuloidaan kollageenin tuotantoa.
 • Myös ihoa kirkastavat hoidot, pigmenttimuutoksien hoitaminen ja arpien hoitaminen ovat tyypillisiä hoitoja.
 • Mikäli kasvoissasi on auringon aiheuttamia vaurioita, on mikroneulaushoito erittäin soveltuva hoito.
 • Se sopii erinomaisesti myös suurihuokoisen, paksun, arpisen, epäpuhtaan ja rasvaisen/akneihon hoitoon.
 • Normaalille iholle voidaan tehdä ihoa virkistäviä hoitoja.
 • Ohutta ja herkkää ihoa mikroneulaus vahvistaa stimuloimalla.
 • Lisäksi neulausta voidaan tehdä henkilöille, joilla on sydänsairauksia tai sydämentahdistaja tai heille, joille ei voi tehdä sähköön pohjautuvia hoitoja.

Kenelle se ei sovi?

Mikroneulauksen vasta-aiheet eli kenelle emme suosittele:

Jos sinulla on taipumus keloideihin, diabetes, syöpä, verenvuototauti, antikoagulanttilääkitys, ihotulehdus, autoimmuunisairaus, akne (tulehtunut iho kauttaaltaan), ruusufinni, häiriintynyt ihon uudistumiskyky, lääkevoiteiden käyttö, avohaava, syntymämerkit, 6 kk sisällä syöty retinoidikuuri. Jos olet raskaana, imetät tai olet allerginen metalleille.

Mikäli mietit mikroneulauksen soveltuvuutta itsellesi, ota ihmeessä yhteyttä meihin, konsultoimme asiassa mielellämme!

Mitä hoidon jälkeen?

Mikroneulauksen jälkeen iho voi olla punainen ja se saattaa olla myös turvonnut tai herkkä. Yleensä punoitus ja turvotus kuitenkin laskee nopeasti ja seuraana päivänä iho hehkuu. Ihoa ei saa koskea eikä siihen saa laittaa meikkiä kuuteen tuntiin hoidon jälkeen. Huomioi tämä aikaa varatessasi.

Mkkroneulauksen jälkeen tulee välttää saunomista, urheilua, uimista, kuumaa kylpyä ja alkoholia viikon ajan. Auringonottoa ja solariumia tulee ehdottomasti välttää 1 kk ajan hoidon jälkeen. Muista myös käyttää aurinkosuojan sisältävää päivävoidetta.

Kotihoidossa on erityisen tärkeä kosteuttaa ihoa kunnolla ja hoitaa sitä rauhoittavilla ja parantavilla hoitotuotteilla. Suosittelemme kotiin hoitotuloksia ja ihon parhainta palautumista tukemaan tarkoitukseen varta vasten kehitettyjä tuotteita: BTB13 Skin Relief- seerumia ja BTB13 Medical AntiRedness- voidetta. Nämä tuotteet saat ostettua meiltä hoidon yhteydessä. Suosittelemme myös C-vitamiinin käyttöä sisäisesti.

Mikroneulauksen vaikutus ihoon on hyvin selvä ja konkreettinen. Säännöllisen mikroneulauksen seurauksena iho muun muassa kiinteytyy, napakoituu ja silottuu ja sen pigmenttimuutokset tasoittuvat. Vaikka neulauksen syvät vaikutukset vaativat säännöllistä ja pitkäjänteistä hoitoa, jo yksittäinen neulauskerta heleyttää ihoa kauniisti.

Mikä on kollageeni?

Kollageeni on ihon sidekudoksen tärkeä rakennusosa. Juurikin kollageeni pitää iho kiinteänä ja kimmoisana. Nuoressa ihossa kollageenia on 70-75%. Noin 25-vuotiaana elimistö alkaa menettää kykyään tuottaa kolegeenia ja juonteita, ryppyjä ja muita ikääntymisen merkkejä alkaa näkyä. Kollageenin tuotanto siis vähenee iän myötä.

Muutokset kollageenin tuotannossa tapahtuvat yksilölliseen tahtiin. Ikääntymisen lisäksi auringon UV-säteet vaurioittavat ihon kollageenia, jonka vuoksi auringonotto edesauttaa ihon vanhenemista.

Mikroneulauksella edistetään kollageenin muodostumista iholla. Tehon maksimoimiseksi mikroneulauskuurin aikana kannattaa nauttia C-vitamiinilisää sisäisesti, sillä C-vitamiini tehostaa kolageenin muodostumista.

Lämpimästi tervetuloa mikroneulaukseen!