Hyaluronihappo sopii kaikille – Miksi kaikkien yli 20- vuotiaiden kannattaa ottaa se käyttöön?

Heidi TörnqvistKasvojen hoitoLeave a Comment

Hyaluronihappo on suosituimpia kosteuttavia aineita kosmetiikassa eikä ihme, sillä hyaluronihappo sitoo itseensä kosteutta tuhatkertaisesti omaan painoonsa nähden!

Ihonhoidon tärkeimpiä tehtäviä on ihon kosteuttaminen. Hyaluronihappoa on luonnostaan koko elimistössä ja erityisesti ihossa. Aikuisen naisen kehonpainosta 40-60 % on vettä. Kehon vesimäärästä 20 % on ihossa ja siitä noin 70 % dermiksessä. Veden dermis saa verenkierron kautta ravinnosta. Siispä juomalla riittävästi vettä, ihosolut saavat kosteutensa!

Hyaluronihappo tekee hyvää ihollesi

Hyaluronihappo kosteuttaa ja hoitaa ihoa pintakerrostaan epidermistä syvemmältä. Se sopiikin loistavasti kosteuttamaan sekä pintakuivaa että kuivaa ihoa. Hyaluronihapon ominaisuuksia:

 • ihon kosteuspitoisuuden avain
 • 1 gramma hyaluronihappoa sitoo itseensä kuusi litraa vettä
 • ihon luontainen täyteaine
 • ihon korkea hyaluronihappopitoisuus ehkäisee ihon ikääntymisen merkkejä
 • parantaa ihon kimmoisuutta ja silottaa ryppyjä
 • ihon hyaluronihappo-pitoisuus vaikuttaa oleellisesti ihon kollageenintuotantoon
 • hillitsee tulehdusreaktioita
 • estää vieraiden aineiden pääsyä ihoon

Kollageeni on tärkein proteiini ihon tukirakenteen ylläpidossa.
Kollageeni pitää ihon rakenteen joustavana ja hyaluronihappo ylläpitää ihon kosteustasapainoa, täyteläisyyttä sekä suojaavuutta ja hillitsee tulehduksia.

Hyaluronihappo kannattaa valita jokapäiväiseen ihonhoitoon, jos olet yli 20- vuotias

Keho tuottaa hyaluronihappoa koko eliniän ajan. Hyaluronihappoa on ihossamme eniten 20- vuotiaana, mutta pitoisuus alkaa laskea nopeasti tuosta eteenpäin. Noin 50- vuotiaana hyaluronihappoa on ihossa enää noin puolet alkuperäisestä määrästä ja noin 60- vuotiaana enää 10 %.

Hyaluronihappopitoisuuden laskemisesta seuraa ihon kosteuden väheneminen: iho ohenee ja menettää joustavuuttaan.
Hyaluronihapon määrän väheneminen heikentää myös ihon vastustuskykyä.

Ihon hyaluronihappopitoisuuden laskusta johtuvaa ikääntymistä voidaan hidastaa ja jopa palauttaa, kun ihon hyaluronihappopitoisuutta kasvatetaan ulkoa päin hyaluronihappoa sisältävillä tuotteilla ja samanaikaisesti ihoa suojataan vapailta happiradikaaleilta.

Vinkit ihon hyaluronihappopitoisuuden lisäämiseksi

Kosteuspitoisuuden aleneminen näkyy selkeiten ihon pinnalla, mutta se koskee kaikkia ihokerroksia. Ihon pinnalla hyaluronihappoa sisältävät tuotteet sitovat itseensä kosteutta, mutta hyaluronihappo imeytyy myös syvemmälle ihoon.

 • C-vitamiini stimuloi hyaluronihapon (ja kollageenin muodostusta). Käytä sisäisesti ja ulkoisesti.
 • Antioksidantteja sisältävät tuotteet ovat tärkeä lisä ihonhoitoa, sillä ne suojaavat hyaluronihappoa ja ihoa vapaita happiradikaaleja vastaan
 • Suojaa iho auringolta! UV- säteet vahingoittavat hyaluronihappoa.
 • Hyaluronihappo imeytyy ihoon parhaiten tuotteissa, joiden koostumus on kevyt. Ultimate Moisturizer ja Moisturizing Cream

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *