Eroon ihon kuivuudesta, tässä kuusi vinkkiä

Heidi TörnqvistIhotyypit, Kasvojen hoitoLeave a Comment

talvimaisema

Kuiva iho voi johtua ihosairauksista, perinnöllisistä tekijöistä, iästä tai se voi olla HANKITTU. Hankittu ihon kuivuus aiheutuu ulkoisten ärsykkeiden vaikutuksesta. Niitä ovat väärät hoitotavat (ensisijaisesti ihon puhdistus), ilmaston kylmyys ja tuuli, liiallinen auringonotto, kuiva huoneilma, pesu- ja puhdistusaineet sekä vesi. Tässä artikkelissa annan kuusi vinkkiä, joilla pääset eroon ihon kuivuudesta.
Kuivasta ihosta puuttuu joko rasvaa tai kosteutta. Todella kuivasta ihosta puuttuu molempia, tällöin tärkeintä on hoitaa rasvan puuttumista.

  1. Kuivassa ihossa ihon pintakerroksen rasvat, jotka normaalissa ihossa toimivat ihosolujen välissä olevana sementtinä, ovat vähentyneet tai näiden rasva-aineiden määrät ovat epätasapainossa. Tämä lisää veden haihtumista ihosta, joka taas aiheuttaa ihosolujen toimintahäiriöitä ja seurauksena on ihon kuivuminen ja hilseily
  2. Iho erittää pinnalleen ”luonnollista voidetta”, jossa on rasvoja talirauhasista ja vettä hienerityksestä. Tätä kutsutaan hydrolipidikalvoksi, joka yhdessä ihon pintakerroksen kanssa suojaa ihoa, säännöstelee veden haihtumista ja ylläpitää oikeaa kosteustasapainoa.

Vesi- ja rasvapitoisten aineiden puute aiheuttaa ihoon muutoksia. Kuivassa ihossa nimenomaan rasvojen puute sekä ihon pintakerroksessa että hydrolipidikalvossa on ratkaisevaa. Se aiheuttaa veden nopeampaa haihtumista, jolloin ihosolujen toiminta häiriintyy ja kuivuus lisääntyy.

Kosteutta iholle – eroon ihon kuivuudesta

Kun haluat eroon ihon kuivuudesta, on tärkeä antaa iholle sopivassa suhteessa sekä kosteutta että rasvaa. Ulkoisesti iho tarvitsee kosteutta ja rasvaa sisältäviä tuotteita ja sisäisesti terveellistä ravintoa ja runsaasti vettä, jotta ihosolujen kosteuspitoisuus ja uusiutumiskyky paranevat. Tarkista ihonhoitorutiinistasi, ettet kuivata ihoasi huomaamattasi lisää ja ryhdy lisäämään kosteutusta seuraavien vinkkien avulla.

  1. Tarkista, että kasvojen puhdistustuotteesi ei sisällä Sodium Lauryl/Laureth Sulfatea (eli SLS:ää). Se on liian tehokas puhdistusaine kasvoille ja aiheuttaa ihon kuivumista. Rasvoittuvalla iholla ihon kuivuminen lisää myös rasvoittumista ja epäpuhtauksia!
  2. Juo vettä! Elävät solut, myös ihosolut, tarvitsevat vettä riittävän kosteuspitoisuuden ylläpitämiseksi, joten muista juoda riittävästi päivän mittaan.
  3. Anna iholle vettä myös ulkoisesti. Yksi tärkeimmistä ihonhoitotuotteista kosteutukseen on kasvovesi! Olen itse aiemmin ihmetellyt, mitä järkeä kasvoveden käyttämisessä on, mutta sain pitkälti kasvoveden ansiosta oman ihoni kuivuuden poistettua, nykyään ei enää kiristele eikä kirvele. Suosikkini ovat EkoPharman Tyrni ja Vadelma sekä BTB13 Ultimate Moisturizer!
  4. Varsinkin talvella ihonhoitorutiiniin kannattaa ottaa mukaan myös seerumi. Seerumit ovat loistava lisä varsinkin yökäyttöön, koska yöllä iho uusiutuu tehokkaammin ja seerumi pääsee vaikuttamaan paremmin. Seerumi tehostaa hoitovoiteen vaikutusta. Onnentunteen valikoiman seerumit BTB13- ja Ekopharma- sarjoista ovat kaikki muiden vaikutustensa lisäksi kosteutta lisääviä.
  5. Tarvitset riittävästi rasvaa ihon suojakerroksen ”sementin” vahvistamiseksi. Valitse kasvovoide ihotyyppisi mukaan. Jos haluat hoitaa kuivuutta tehostetusti, suosittelen kokeilemaan BTB13 Moisturizing Creamia, joka sisältää ihoa suojaavia prebiootteja, tehokosteuttavaa hyaluronihappoa ja ihoa vahvistavia peptidejä. Siis sekä kosteutta että rasvaa!
  6. Mikäli puhdistuksen tarkistaminen, kasvovesi, seerumi ja voide eivät tunnu vielä riittävän, ota käyttöön lisäksi kasvoöljy. Öljy lukitsee iholle ensin lisättyjen tuotteiden tuoman kosteuden ihoon eikä kosteus pääse haihtumaan iholta päivän tai yön aikana. Katso valikoimamme ihanat kasvoöljyt täältä.

Meiltä Onnentunteesta saat apua ihossasi mietityttäviin asioihin. Ota ihmeessä yhteyttä, jos haluat vinkkejä juuri sinun ihosi hoitoon ja ihollesi sopivien tuotteiden valintaan!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *