LED – valoterapia

Luonnollinen hoitomuoto

LED-valoterapia on täysin luonnollinen hoitomuoto. Sen toiminta perustuu valoenergiaan, joka aktivoi solujen jakautumista ja kollageeni-ja elastiinituotantoa. LED- valoterapialla on ihoa parantava vaikutus ja se onkin tehokas tapa hoitaa vaurioitunutta ihoa sekä rauhoittaa ja uudistaa sitä.

LED-valoterapia sopii aknen sekä muiden tulehduksellisten iho-ongelmien (ruusufinni, karvatupentulehdus, hormoni-näppylät) hoitoon sekä ihon uudistamiseen ja vaurioiden korjaamiseen sekä ihon rauhoittamiseen. LED-valoterapiaa käytetään ryppyjen ja juonteiden sekä herkistyneen ihon hoitoon.

Valoterapia omana hoitonaan tai yhdistettynä kasvohoitoon

LED-valoterapia voidaan yhdistää toiseen kasvohoitoon tai tehdä omana hoitonaan. LED- hoidon kesto on hoidettavasta iho- ongelmasta riippuen 15-45 minuuttia

Omana hoitonaan: Alkupuhdistus, happo- tai entsyymikuorinta, led-valo n.30min, loppuvoiteet Hoidon kesto 45 min, hinta 73 €

LED- valoterapia kasvohoidon yhteydessä 30 €

Kenelle LED-valoterapia sopii

  • Ihon ikääntymismuutoksista kärsivälle
  • Lievän- ja keskivaikean aknen hoitoon
  • Ruusufinnin eli rosacean hoitoon
  • Iholle, jossa on pigmenttimuutoksia
  • Ihon punoituksesta ja herkästä ihosta kärsivälle
  • Haavan ja arven paranemisen nopeuttamiseen
  • Nopeuttaa ihon paranemista kuorivien toimenpitein jälkeen (esim. kemiallinen kuorinta)

Kenelle LED-valohoito ei sovellu

• Valoherkistävät lääkkeet, kuten esimerkiksi isotretioniini, amiodaroni, metotreksaatti, atsatiopriini, doksisykliini ym. Joissakin lääkkeissä riittää muutaman päivän tauko. Soveltuvuus hoitoon täytyy varmistaa lääkärin tai sairaanhoitajan vastaanotolla.
• Fotoallergiset reaktiot ja ihottumat, albinismi, porfyria
• Autoimmuunisairaudet (lupus = punahukkatauti), Epilepsia
• Tietyt valolle herkistävät luontaistuotteet kuten mäkikuisma
• (Raskaus ja imetys)

Miksi LED- valohoito on loistava hoitomuoto myös talviaikaan?

Led-valo auttaa ihoa tuottamaan D-vitamiinia ja D-vitamiinin tuotanto jatkuu vielä pitkään hoidon jälkeen.


Valoterapiassa hoitaja valitsee sinulle parhaan hoitomuodon ja valon aallonpituuden.

Vihreä valo: 520 nm

Rauhoittava vaikutus, poistaa ihon tulehdustiloja.
Vihreä (520nm) rauhoittaa ja tasapainoittaa ihoa. Erityisesti hyvä couperosa, rosacea iholle rauhoittamaan ja tukemaan ihon paranemisprosessia.

Punainen valo: 620-640nm

Nuorennushoidot, ruusufinni, punakkuus. Aktivoi kollageenituotantoa, pehmentää ihoa.
Punainen valo (630nm) lisää kollageenin tuotantoa viisinkertaiseksi. Käynnistää ihon korjausmekanismit, herättää fibroblastisolut sekä nopeuttaa solujen kasvua. Uudistavan ominaisuuden vuoksi tasoittaa ihon väriä ja pigmenttimuutoksia. Valontaajuudet tunkeutuvat 3,7-3,9 mm syvyyteen ihossa.

Sininen valo: 420-475nm

Aknehoidot, poistaa tulehduksia.
Sininen valo (470nm) parantaa aknea sen puhdistavan ja antibaktee-risen ominaisuuden vaikutuksesta. Vähentää tehokkaasti nesteen määrää kasvoilla ja tekee ihosta tasaisemman näköisen – tulehdus-pesäkkeet laskevat huomattavasti ja iho rauhoittuu. Desinfioi ihoa rikkomatta ihon suojakerrosta.

Oranssi valo

Parantaa verenkiertoa, kiihdyttää solujen aineenvaihduntaa.


Keltainen valo: 590nm

Nuorennushoidot, parantaa imunestekiertoa ja verenkiertoa.


Keltainen valo: 590nm

Stimuloi solu-uudistusta, hajottaa pigmenttiä ja kirkastaa ihoa.
Violetti valo: Kirkastaa ihoa ja edistää ihon uudistumista.

Violetti: 690nm
Parantaa aknea sen puhdistavan ja antibakteerisen ominaisuuden vaikutuksesta. Vähentää tehokkaasti nesteen määrää kasvoilla ja tekee ihosta tasaisemman näköisen – tulehduspesäkkeet laskevat huomattavasti ja iho rauhoittuu. Desinfioi ihoa rikkomatta ihon suojakerrosta. Vaikuttaa hieman syvemmällä, kuin sininen valo.

Aknen hoito LED-valoterapialla

Aknen kehittymisessä on tärkeä osa bakteerilla Propionibacterium Acnes. Led-valo violetti heikentää ja tappaa näitä bakteereita vaikuttamalla bakteerin valoherkkiin molekyyleihin ja näin akne-tulehdus rauhoittuu.

Kliiniset tutkimukset osoittavat, että aknebakteereihin saadaan paras vaikutus käyttämällä sinistä LED-hoitoa, joka auttaa parantamaan ihon pinnalla olevaan tulehdukseen ja punaista LED-valohoitoa, joka vähentää tulehdusvälittäjäaineiden muodostumista.

Tulehdusreaktion vaimeneminen vähentää aknetulehdusta, punoitusta ja arpeutumista. Punaisen LED-valon on myös osoitettu stimuloivan fibroblastien tuotantoa, joka uudistaa ihoa parantamalla sen laatua.

Parhaimman lopputuloksen saavuttamiseksi hoito tulee toistaa useita kertoja jopa päivittäin mikäli se on mahdollista tai edes 1 kerta viikkoon niin kauan, kun on tarpeen 5-10 kerran sarjahoidoilla pääsee hyvin alkuun. Hoitotuloksen saavutettua ylläpitokerrat kerran kuussa.