Elämäntapamuutos-ryhmä aloittaa!

Olen kehitellyt ideaa elämäntapamuutoksen vertaisryhmästä jo jonkin aikaa. Idea oikeastaan syntyi, kun osallistuin syksyllä vauvakynkkä-ryhmään, jossa keskusteltiin vauva-arkeen liittyvistä haasteista ja asioista toisten äitien kanssa ja välillä leikittiin vauvojen kanssa. Koin tuon ryhmän ihan hirveän hyväksi, kun joka kerralla keskusteltiin jokaista ryhmäläistä koskettavista asioista ja toisilta sai vinkkejä sekä sitä VERTAISTUKEA!

Mitenkään yksityiskohtaista suunnitelmaa elämäntapamuutos-ryhmän toiminnasta minulla ei ole ollut. Ajatuksena oli vain se, että yhdessä keskusteltaisiin elämäntapamuutoksen toteuttamisen haasteista ja saataisiin tukea ja kannustusta itse kunkin muutoksessa! Kirjoittelin tuossa sitten yhtenä päivänä blogitekstin siitä, mitä minulla suunnilleen oli mielessä. Laitoin Haagan ilmoitustaulu- nimiseen Facebookryhmään kyselyn, löytyisikö aiheesta kiinnostuneita. Ja kiinnostuneitahan löytyi! Aloin saada samantien yhteydenottoja ja päätinkin melko pian suurentaa ryhmän kokoa puolella (3-4 henkilöstä 7-8 henkilöön). Ryhmään olisi ollut paljon enemmänkin tulijoita, mutta liian suuri ryhmä ei palvelisi kenenkään tarkoitusta kunnolla. Sovittiin tapaaminen heti parin päivän päähän, jotta saadaan homma HETI käyntiin!

Tapasin ryhmästä kiinnostuneita henkilöitä kahtena eri päivänä, koska sama aikahan ei koskaan käy kaikille ja varsinkaan näin kiireellä aikataululla. Ryhmään osallistuvat henkilöt ovat kaikki hyvinkin samoilla linjoilla siitä, minkälaisille muutoksille olisi tarvetta.

Tapaamisessa suunnittelimme alkavamme miettiä tulevissa tapaamisissamme muun muassa seuraavia asioita:

 • liikunnan lisääminen
 • liikunnan säännöllisyys
 • tekosyiden selättäminen
 • uusien lajien kokeileminen
 • kasvisten lisääminen ruokavaliossa
 • sokeriongelma
 • tutustuminen helppoihin, uusiin, terveellisiin ruokiin
 • säännöllinen ateriarytmi
 • rentoutuminen ja pysähtyminen
 • pienten muutosten tekeminen
 • positiiviset ajatukset

Lisäksi päätimme pyytää apua ravintoalan ammattilaiselta, jolta voimme kysellä neuvoja terveelliseen ruokavalioon.

Ryhmän toimintaan kuuluu myös yhdessä liikkuminen. Päätimme aloittaa siitä, että järjestämme kerran viikossa yhteisen liikuntahetken. Sain yhdeltä henkilöltä, joka ei ryhmään valitettavasti mahtunut, ehdotuksen, että josko kaikki kiinnostuneet voisivat osallistua liikuntaryhmään erikseen. Päätimme ryhmässä, että tämä sopii! Tällä tavoin voimme harrastaa myös joukkuelajeja!

Tästä se siis lähtee! Olen aivan innoissani ja uskon, että tästä ryhmästä on kaikille siihen kuuluville paljon hyötyä. Tulevat kotikulmat tutuiksi ja pääsee tutustumaan uusiin ihmisiin! Eikä tarvitse yksinään taistella, lähtisikö jumpalle vai ei, kun TEHDÄÄN YHDESSÄ! 🙂

Ryhmän kuulumisia voi seurailla myös täältä blogin kautta.

Liikunnallista ja hyvinvoinnillista uutta vuotta kaikille!

-Heidi

 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s